Baie
Bucătărie
Camera de zi
Dining room
Dormitor
Grădină și zonă acces

distribuitori
Doriti să comercializați produsele noastre in rețeaua proprie?

comenzi unicat
Pentru cei care doresc un anumit tip de produs sau anumite dimensiuni...

despre produsele Frösén
Arhitectura scandinavă
Designul nostru
Avantajele oțelului inoxidabil

instructiuni de intretinere
Află cum trebuie să ai grijă de produsul proaspăt achiziționat.

cum comanzi
contacteaza-ne
cauta
  pagina principala


situatia comenziivezi cartfinalizeaza cumparaturile

Despre produsele Frösén:

Etimologie

Elemente de arhitectură și design:


În 1896 arhitectul american Louis Sullivan spunea că "Funcțiunea primează asupra formei", dicton ce va influența creația de arhitectură si design si va atrage multe polemici pe această temă. Indiferent de acestea, doctrina estetică a incurajat arhitecții in a proiecta structuri in care programul interior dictează forma exterioară, fără considerente tradiționale de tipul simetriilor axiale sau proporțiilor clasice. După al doilea război mondial din curentul Bauhaus au rezultat arhitecți precum Walter Gropius and Ludwig Mies van der Rohe, ale căror creații s-au incadrat in aceste norme, ulterior curentul funcționalist devenind un principiu de bază ce se află si in stilurile contemporane.

Aforismul lui Mies van der Rohe, "Less is More" (trad: "Mai puțin inseamnă mai mult"), parte a curentului minimalist ce a definit anii '60 si care a influențat atât arhitectura precum si artele vizuale si muzica, înclină in a focaliza atenția asupra obiectului strict ca obiect, reducând conținutul si forma sa de expresie la o cât mai mare simplicitate.

Arhitecții finlandezi Eliel Saarinen și Alvar Aalto au influențat major designul scandinav și faptul ca au definit un nou stil in arhitectură este recunoscut pe plan mondial. Mobilierul și elementele de design scandinav (in mod special folosirea pe scară largă a sticlei, metalului, lemnului si ceramicii) sunt răspândite in intreaga lume.

Produsele Frösén by Design inglobează aceste concepte: furnizăm mobilier care pune acentul pe simplitate si funcțional, dar in același timp acordăm o mare atenție liniei obiectelor si esteticii lor. Toate produsele noastre sunt realizate manual si sunt în serie limitată. Acest lucru se observă și la nivelul finisajului care prezintă mici alterări ale suprafețelor definind un caracter personalizat pentru fiecare produs.


cover
Alvar Aalto:
Between Humanism and...


cover
Mies Van Der Rohe
at Work


cover
Walter Gropius
(Dover Books on...


cover
Frank O. Gehry:
The Complete Works


cover
Digital Gehry

cover
Architecture in the Garden

© 2002 - 2018 Frosen by Design;
Linia de produse Frösén este proprietate a companiei Comet EM
Archiweb a creative concept developed by Archiweb