Baie
Bucătărie
Camera de zi
Dining room
Dormitor
Grădină și zonă acces

distribuitori
Doriti să comercializați produsele noastre in rețeaua proprie?

comenzi unicat
Pentru cei care doresc un anumit tip de produs sau anumite dimensiuni...

despre produsele Frösén
Arhitectura scandinavă
Designul nostru
Avantajele oțelului inoxidabil

instructiuni de intretinere
Află cum trebuie să ai grijă de produsul proaspăt achiziționat.

cum comanzi
contacteaza-ne
cauta
  pagina principala


situatia comenziivezi cartfinalizeaza cumparaturile

Despre produsele Frösén:

Etimologie

Avantajele oțelului inoxidabil:

Principalele avantaje ale oțelului inoxidabil (inox) sunt:
- Grad mare de rezistență la coroziune
- Duritate mai mare cu 50 % decât oțeluri medii
- Durabilitate: rezistență la căldură/ingheț
- Ușor de întreținut
- Aspect

Deși pe piață veți găsi foarte multe obiecte finisate cu ajutorul cromării sau prin procedee similare, precum galvanizarea, iată de ce preferăm sa lucrăm cu inox + Când un obiect este realizat din oțel inoxidabil rămâne oțel inoxidabil pentru totdeauna, iar aspectul se păstrează același, indiferent de gradul de uzură. După câteva zeci de ani iși pierde din strălucire, dar cu o investiție minoră, inoxul își poate recăpăta chiar și atunci strălucirea din prima zi.
Când produs e finisat cu ajutorul cromării el are aspectul inoxului dar doar la suprafață, stratul principal fiind altceva: aluminiu, oțel din aliaj simplu sau alamă. Suprafața superficială de la exterior se poate distruge imediat din neatenție sau în timp sub acțiunea unor agenți externi (fie ei chimici sau mecanici).

Ce este oțelul inoxidabil?

Oțelul inoxidabil este un oțel cu conținut scăzut de carbon in compoziție, care conține crom în proporție de 10% din greutate. Acest adaos de crom îi conferă oțelului proprietățile sale unice de inoxidabilitate si rezistență la coroziune. Prezența cromulului permite formarea unei pelicule dure, invizibile de oxid de crom pe suprafața oțelului, pelicula care este capabilă de a se autoreface în caz de alterare mecanică sau chimică.

Avantajele oțelului inoxidabil:

Rezistența la coroziune: oțelul inoxidabil rezistă la coroziune în atmosferă și în apă, precum și în majoritatea acizilor, soluțiilor alcaline și mediilor incărcate cu clor.

Rezistența la căldură și foc: Aliajele cu nichel nu suferă schimbări de dimensiune datorate temperaturii și își mențin duritatea la temperaturi ridicate.

Igiena: Pentru cazurile în care igiena strictă este importantă, ușurința cu care poate fi curățat face din oțelul inoxidabil o primă alegere

Aspect: Suprafața strălucitoare și ușor de intreținut a inoxului îi oferă un aspect atractiv

Rezistența la impact: Structura microscopică a oțelului inoxidabil ii conferă un grad ridicat de duritate.

Valoarea pe termen lung: Dacă se au în vedere costurile totale de-a lungul duratei de viață a materialului, otelul inoxidabil se dovedește adeseori a fi cel mai convenabil ca preț. Cu alte cuvinte, fie cumpărați un obiect din oțel inoxidabil cu 25% mai scump decat unul cromat și il aveti multi ani, fie cumpărați obiectul cromat mai ieftin, apoi îl cumpărați iar, și iar, și iar. Aceasta fără să menționăm că unele produse cromate sunt mult mai scumpe chiar decât inoxul!!!

Siguranța: Datorită absenței unui strat superficial de finisaj, nu există riscul ca oțelul inoxidabil să se cojească, ceea ce ar putea cauza tăieturi sau zgârieturi, fără a mai vorbi de aspectul urât.


cover
Alvar Aalto:
Between Humanism and...


cover
Mies Van Der Rohe
at Work


cover
Walter Gropius
(Dover Books on...


cover
Frank O. Gehry:
The Complete Works


cover
Digital Gehry

cover
Architecture in the Garden

© 2002 - 2018 Frosen by Design;
Linia de produse Frösén este proprietate a companiei Comet EM
Archiweb a creative concept developed by Archiweb